Omgeving

Translate


Calpe, een zee van mogelijkheden

penonrotsZowel voor een zomervakantie als voor een winterverblijf is de Costa Blanca de beste keuze in Spanje. De Costa Blanca is weliswaar iets verder in Spanje dan de Costa Brava, doch ook in de wintermaanden heb je hier altijd goed weer. Deze regio geniet van een micro klimaat waardoor je het ganse jaar toeristen aantreft. De prachtige witte stranden wisselen zich af met romantische pittoreske baaien.

De Peñon de Ifach, een indrukwekkende 332 meter hoge rots die recht uit zee verrijst, schone en rustige stranden, steile klippen, valleien en bergen die naar de kust afdalen. Calpe, oorspronkelijk een vissersdorp, is trots op zijn verleden en tradities. Het is nu een stad met moderne gebouwen en brede boulevards.

Calpe is de ideale uitvalsbasis om het noorden van de Costa Blanca te verkennen. Vanuit Calpe kan je vlot de wijnvelden van Teulada en Benitachell bezoeken. Daarnaast is Calpe gekend als fietsparadijs.

 

Bezienswaardigheden

altea

Altea
Van alle stadjes langs de kust is Altea zeker één van de mooiste. Het gaat dan om de oude binnenstad met de prachtige Virgin del Consuelokerk, het plein voor de kerk (met fraai uitzicht over de stad) en de witte huisjes waar een groot aantal kunstgalerijen in te vinden zijn.

 

 

 

 

Penyal d’Ifac
Wie langs de Costa Blanca rijdt en Calpe passeert die kan niet om deze gigantische kaap heen. Penyal d’Ifac (Peñón de Ifach) torent met een hoogte van ruim driehonderd meter ver boven de Middellandse Zee uit. Wie van een stevige wandeling houdt die kan in ruim een uur naar boven lopen. De ecologische omstandigheden op de rots zijn afwijkend van de rest van de Costa Blanca.

Wijnroute van Teulade naar Benitachell.

Romantische wandelroute langs de baaien van Xabia starten aan El Portixol (zie foto linksonder).

xabia1xabia3